Επικοινωνία

Γενικές Πληροφορίες

Οδήγηση

Το επαρχιακό δίκτυο της Καλύμνου είναι σε γενικές γραμμές καλό, και τα περισσότερα χωριά, λιμάνια και παραλίες συνδέονται μεταξύ τους με ασφαλτοστρωμένες οδούς. Απαραίτητη προϋπόθεση για να οδηγείτε φυσικά, είναι να είστε πάνω από 18 ετών και να κατέχετε το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης.

Για την ενοικίαση αυτοκινήτων θα πρέπει να διαθέτετε τόσο έγκυρο δίπλωμα οδήγησης, το οποίο θα είναι κατάλληλο για την κατηγορία οχήματος που θέλετε να νοικιάσετε, αλλά και να είστε τουλάχιστον 21 ετών.

Τα όρια ταχύτητας στην Κάλυμνο είναι αντίστοιχα με εκείνα της υπόλοιπης Ελλάδας. Γενικά, στις επαρχιακές οδούς το όριο είναι 50 χμ/ώρα, ενώ στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται συνήθως να αναπτύξετε ταχύτητες 25-30 χμ/ώρα. Εάν σκοπεύετε να κινήστε συχνά μέσα στην Πόθια, έχετε υπόψη σας ότι ίσως αντιμετωπίσετε αυξημένη κίνηση κατά τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων (09.00-14.00 και 17.00- 21.00).

Σε κάθε περίπτωση μην παραμελείτε τη ζώνη ασφαλείας, μη χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο όσο οδηγείτε και μην καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ καθώς, εκτός του ότι ρισκάρετε την ασφάλεια σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε και ποινικές κυρώσεις.

 

Αργίες

Η επίσκεψη σας στην Κάλυμνο είναι πιθανό να συμπέσει μαζί με κάποια τοπική ή εθνική εορτή. Εκείνες τις ημέρες, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι τράπεζες, και τα περισσότερα γραφεία και καταστήματα είναι κλειστά ή λειτουργούν με μειωμένο ωράριο. Οι ημέρες αυτές είναι οι εξής:

1 Ιανουαρίου

Πρωτοχρονιά

6 Ιανουαρίου

Θεοφάνεια

7 Μαρτίου

Επέτειος της ένωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα

25 Μαρτίου

Επέτειος της Επανάστασης του 1821 (Εθνική Εορτή)

1 Μαΐου

Εργατική Πρωτομαγιά

15 Αυγούστου

Κοίμηση της Θεοτόκου

28 Οκτωβρίου

Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ

6 Δεκεμβρίου

Εορτή του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου και Προστάτη της Καλύμνου

24 Δεκεμβρίου

Παραμονή Χριστουγέννων

25 Δεκεμβρίου

Χριστούγεννα

26 Δεκεμβρίου

Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

 

Επίσης, υπάρχουν κάποιες ημέρες γιορτής και αργίας οι οποίες σχετίζονται με το Πάσχα. Καθώς όμως η ημερομηνία εορτασμού το Πάσχα διαφέρει από χρονιά σε χρονιά, συμπαρασύρεται αντίστοιχα ο εορτασμός των παρακάτω αργιών: Καθαρή Δευτέρα (50 ημέρες πριν το Πάσχα), Μεγάλη Παρασκευή, Δευτέρα του Πάσχα, Πεντηκοστή.

 

Ώρες κοινής ησυχίας

 

Θερινή Περίοδος (01 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου)

14:00 - 17:00 και 02:00 - 06:00 της επόμενης μέρας

Χειμερινή περίοδος (01 Οκτωβρίου -31 Μαΐου)

15:00 - 17:00 και 23:00 - 06:00 της επόμενης μέρας