Επικοινωνία

Σκάλια

Τα Σκάλια είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού κτισμένος αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού προσφέροντας καταπληκτική θέα προς την Νήσο Τέλενδο και το μικρό νησάκι Κάλαβρο.

Απέχει 18 χλμ από το λιμάνι της Πόθιας και οι λιγοστοί του κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και την αλιεία. Κοντά στο χωριό βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα σπήλαια του νησιού, το σπήλαιο των Σκαλιών πλούσιο σε  σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Στα Σκάλια βρίσκεται  και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μια από τις συνολικά 23 εκκλησιές του νησιού που χρονολογούνται από τον 5ο με 6ο αιώνα. Στο εσωτερικό της διασώζονται  τοιχογραφίες υψηλής ποιότητας  ενώ δυτικότερα θα βρείτε το εκκλησάκι του Αγίου Μάμα που είναι κτισμένο σε θέση αρχαίου κτίσματος.

Η βραχώδης μορφολογία των Σκαλίων και οι διεθνώς αναγνωρισμένες αναρριχητικές πιστές που έχουν ανοιχθεί εκεί, τα καθιστούν ιδανικό προορισμό για αναρρίχηση με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος.

Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό βρίσκεται η υπέροχη απομονωμένη παραλία Παλιόνησσος, ένα καταφύγιο ηρεμίας και ξεκούρασης.

 

Παραλίες: