Επικοινωνία

Βαθύς

Ο Βαθύς ή το Βαθύ βρίσκεται 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πόθιας και διαθέτει τη μεγαλύτερη και πιο γόνιμη κοιλάδα σε όλη την Κάλυμνο.  Ο συνδυασμός του όρμου με την κατάφυτη και γεμάτη εσπεριδοειδή κοιλάδα δημιουργεί ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς που πολλοί το έχουν παρομοιάσει με φιορδ.

Στο λιμάνι της Ρίνας Βαθύ λειτουργεί ναυπηγείο σκαφών, καθώς και ασφαλές αγκυροβόλιο για την υποδοχή και εξυπηρέτηση τουριστικών σκαφών αναψυχής.

Δίπλα στο λιμάνι της Ρίνας υπάρχει και ένα φυσικό ενυδρείο, το οποίο αξίζει να δείτε από κοντά. Επίσης υπάρχουν ξενοδοχεία, παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες, στις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα παραδοσιακά πιάτα, με έμφαση στα θαλασσινά.

Μέσα από οδικές διαδρομές και περίπατους μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές ομορφιές και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως το προϊστορικό σπήλαιο Δασκαλιό, που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Ρίνας.
Από εκεί, μπορείτε επίσης να πάτε με καΐκι στις πιο απόμακρες παραλίες του νησιού (Μικρές Αλμύρες, Μεγάλες Αλμύρες, Πεζόντα).

Παραλίες: